Skriv ut recept Skriv ut recept

Vi har tagit fram en grund för soppan som är hämtad från den gamla traditionen med Madeirasås. En svensk klassiker ”back in the days”. Med lite olika fonder och smaker ger vi en bra bakgrund till din färskrivna pepparrot.

Det här behöver du till fyra:
2 msk koncentrerad mörk oxfond
1 msk koncentrerad kantarellfond
1 matsked Worcestershire sås
1 matsked dijonsenap
2 dl madeira vin
3 dl vitt torrt vin
3 dl vispgrädde
1/2 dl riven färsk pepparrot
2 msk pressad citron

Salt och peppar efter smak
2 msk majsmjöl till redning
Finhackad gräslök till dekor

Så här gör du:
Lägg alla ingredienser utom pepparroten och grädden  i en kastrull. Rör om och koka upp. Låt sjuda ca 15 minuter. Lägg i grädden och koka upp. Blanda samman majsmjöl och lite vatten och rör ner det i soppan under omrörning.  Låt sjuda ca 15 minuter. Lägg i pepparroten och stäng av spisplattan. Rör om. Smaka av med salt och peppar. Håll varm utan att koka. Servera varm med lite gräslök.