Skriv ut recept Skriv ut recept

Pizzaburgare

En kombination av två serveringar ger ett överraskande och gott resultat. Lätt att servera till många.

Detta behöver du till fyra (två burgare vardera)
burgarna:
6 hg malet oxkött
8 skivor kryddig salami, finhackade
1 tesked basilika
1 tesked oregano
1 spansk peppar, finhackad
1 liten rödlök, finhackad
2 ägg
salt och peppar
till serveringen:
4 hamburgerbröd delade utan topp (skär av översta delen och dela i två ”underdelar”)
1 msk olivolja

8 skivor cheddarost
Färsk basilika
tomatsåsen:
3 dl passerade tomater
1 matsked vitlök
4 droppar tabasco
2 matskedar olivolja
salt och peppar

Så här gör du:
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda samman alla ingredienserna till burgaren och forma åtta burgare.
Blanda samman tomatsåsen.
Pensla de delade hamburgerbröden med olja på ena sidan och stek på hög värme till dess att de får färg.
Stek eller grilla burgarna till önskad kokning.
Sprid ut hälften av tomatsåsen på de stekta bröden. Lägg en färdig burgare på varje bröd och en ostskiva på toppen. Ställ i ugnen och låt bakas till dess att osten smälter och får fin färg. Servera och lägg resterande tomatsås ovanpå osten och dekorera med en kvist färsk basilika.