Italiensk fläskfilé
Om man bara har rätt anslag i sitt recept smakar allt väldigt bra utan att vara dyrt. Det vet man i Italien och därifrån kommer det här receptet.
Detta behöver du till fyra:
2 msk smör
5 msk hackad rökt skinka
2 msk hackad färsk salvia
2 msk hackad färsk kruspersilja
1 msk hackad färsk oregano
3 msk hackade soltorkade tomater i olja
1 stor gul lök, finhackad
700 g fläskfilé skuren i 1 cm breda skivor
1 msk kycklingfond
1 dl torrt vitt vin
2 dl vispgrädde
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Hetta upp smöret i en stekpanna.
Lägg i allt i receptet fram till köttet. Stek under omrörning till dess att löken mjuknar, ca 7 minuter.
Lägg i köttet med fond och vin.
låt koka samman i 20 minuter.
Häll i grädden och smaka av med salt och peppar. Låt sjuda 20 minuter så att det börjar tjockna.
Servera med pressad potatis eller en god pasta.