Skriv ut recept Skriv ut recept

Ett väldigt trevligt sätt att njuta av lax. Passar som en förrätt, lätt lunch eller på din buffé.
Detta behöver du till fyra som en förrätt:
500 g laxfilé utan skinn och ben (den ska ha varit fryst och sedan tinat så att den är ”ren”)
2 msk färsk koriander
2 msk färskt citrongräs (du ska bara ta den mjuka vita delen längst ner på stammen. Det gröna kan du spara och ha när du kokar soppa. Det är för segt för att äta.
1 msk riven ingefära
1 msk hackad gräslök
1 tesked hela rosépepparkorn
1 tesked små kapris
1 citron
1 lime
3 msk olivolja
salt och peppar
Så här gör du:
Skär laxen i centimeterstora tärningar.
Hacka koriandern lite grovt och citrongräset mycket fint. Skär gräslöken till små bitar.
Blanda samman laxen med kryddorna, ingefäran, salt och peppar och saften från citronen och limen.
Blanda ordentligt och låt stå kallt i ca en timma.
Lägg 1/4 av blandningen i en kopp. Pressa samman försiktigt och stjälp upp innehållet på en serveringstallrik. Upprepa med fyra portioner. Drissla över olivolja och servera. Det passar väldigt bra med några avokadoskivor till.