Skriv ut recept Skriv ut recept

Mycket smaker och en härlig mat att bjuda på. Du kan ju öka och minska på kryddmängderna efter eget huvud. Vi har valt lite av ”medium”, som ändå har lite bett. Vill du ha mer så bara öka.
Detta behöver du till fyra:
marinad:
5 kycklingbröst utan skinn och ben, skurna i ca 3 cm stora bitar
5 dl grekisk yoghurt
1 msk pressad citron
4 vitlöksklyftor, pressade
1 msk hackad färsk koriander
1 msk mald torkad kummin
1 msk riven ingefära
2 msk currypulver
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
tillagningen:
3 msk olivolja
1 msk Garam Masala (finns både som pulver och pasta i affären)
(hittar du inte garam masala så kan du ta röd Thaicurry i stället)
1 msk pressad vitlök
1 msk riven ingefära
1 msk het chilisås
500 g passerade tomater
1 msk vanlig curry
1 burk kokosmjölk (inte light)
1 tsk salt
färsk koriander till serveringen
Så här gör du:
Blanda samman alla ingredienser under marinad utom kycklingen. När du är färdig blandar du ner kycklingen i marinaden och lägger plastfolie över och marinerar minst två timmar, men helst över natten.
Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Ta kycklingen ur marinaden och stek den på hög värme på båda sidorna så att den får lite färg. (Kasta bort marinaden). Ta bort kycklingen ur stekpannan. Lägg i alla ingredienser utom kokosmjölken i stekpannan utan att göra den ren. Låt koka samman under ca fem minuter. Lägg i kokosmjölken och koka upp. Smaka av om du vill ha mer salt eller mer kryddor. Lägg därefter i kycklingbitarna och koka samman under 20 minuter utan lock. Då reducerar du såsen och kycklingen blir genomkokt, som den ska.
Koka ris, gärna Jasminris, samtidigt separat.
Servera kycklingen ovanpå lite ris. Garnera med färsk koriander