Skriv ut recept Skriv ut recept

Italiensk köttfärslimpa

Härliga smaker från kryddor, ost och blandad oxfärs och lammfärs. Definitivt en rätt att bjuda matintresserade på.
Det här behöver du till fyra:
6 hg malt magert oxkött
3 hg lammfärs
1 ägg
3 dl passerade tomater
1 msk oregano
1 msk salvia
2 msk krossad vitlök
1 tsk svartpeppar
1 tsk salt
1/2 dl ströbröd
5 dl riven parmesan
5 dl färska spenatblad
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda samman passerade tomater, oregano, salvia, vitlök, salt och peppar.
Blanda samman färserna med ägget och ströbrödet. Blanda ner hälften av tomatblandningen i färsen. Blanda ordentligt. Låt färsen vila en halv timma. Sprid ut färsen på bakpapper i en rektangel, dubbelt så lång som bred, ca 1 cm tjock. Sprid ut osten på färsen och tryck försiktigt in den i färsen med handflatan. Placera ut spenatbladen. Rulla samman färsen till en rulle. Tryck ihop ändarna så att rullen blir stängd.
Baka med ”sömmen neråt på en osmord form i en timma. Häll över den resterande tomatsåsen och baka ytterligare 15 minuter. Servera direkt.