Laxcanapéer med vanilj
Vanilj kan fungera mycket bra tillsammans med lax och ger mycket positiva upplevelser. Detta är ett mycket bra tilltugg till ett glas vin.
Detta behöver du till fyra:
300 g laxfilé utan skinn och ben, finhackad
1 vaniljstång, du skrapar ur den svarta frömassan i mitten. Skär stången i två halvor på längden och skrapa ur innehållet med kniv.
2 msk vodka
1 msk olivolja
2 msk gräslök, finhackad
2 limefrukter
5 cm gurka, här du skrapat bort kärnorna i mitten och sedan finhackat
1 tsk salt
1/2 tsk svart peppar
Creme fraiche att bre på bröd
8 runda vita brödskivor, som du steker i smör så att de får färg.
Så här gör du:
Blanda samman den hackade laxen, vanilj, vodka, olivolja, saften och det riva skalet av limen, gräslöken och salt och peppar i en skål. Blanda ordentligt. Ställ kallt i ett par timmar.
Bred creme fraiche på de runda stekta brödskivorna. När laxröran legat klart lägger u i den hackade gurkan och blandar den lite ytterligare och lägger så små högar på respektive brödskiva.