Skriv ut recept Skriv ut recept

Laxcanapéer med vanilj

,

Vanilj kan fungera mycket bra tillsammans med lax och ger mycket positiva upplevelser. Detta är ett mycket bra tilltugg till ett glas vin.
Detta behöver du till fyra:
300 g laxfilé utan skinn och ben, finhackad
1 vaniljstång, du skrapar ur den svarta frömassan i mitten. Skär stången i två halvor på längden och skrapa ur innehållet med kniv.
2 msk vodka
1 msk olivolja
2 msk gräslök, finhackad
2 limefrukter
5 cm gurka, här du skrapat bort kärnorna i mitten och sedan finhackat
1 tsk salt
1/2 tsk svart peppar
Creme fraiche att bre på bröd
8 runda vita brödskivor, som du steker i smör så att de får färg.
Så här gör du:
Blanda samman den hackade laxen, vanilj, vodka, olivolja, saften och det riva skalet av limen, gräslöken och salt och peppar i en skål. Blanda ordentligt. Ställ kallt i ett par timmar.
Bred creme fraiche på de runda stekta brödskivorna. När laxröran legat klart lägger u i den hackade gurkan och blandar den lite ytterligare och lägger så små högar på respektive brödskiva.