Italiensk köttfärslimpa
Härliga smaker från kryddor, ost och blandad oxfärs och lammfärs. Definitivt en rätt att bjuda matintresserade på.
Det här behöver du till fyra:
6 hg malt magert oxkött
3 hg lammfärs
1 ägg
3 dl passerade tomater
1 msk oregano
1 msk salvia
2 msk krossad vitlök
1 tsk svartpeppar
1 tsk salt
1/2 dl ströbröd
5 dl riven parmesan
5 dl färska spenatblad
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda samman passerade tomater, oregano, salvia, vitlök, salt och peppar.
Blanda samman färserna med ägget och ströbrödet. Blanda ner hälften av tomatblandningen i färsen. Blanda ordentligt. Låt färsen vila en halv timma. Sprid ut färsen på bakpapper i en rektangel, dubbelt så lång som bred, ca 1 cm tjock. Sprid ut osten på färsen och tryck försiktigt in den i färsen med handflatan. Placera ut spenatbladen. Rulla samman färsen till en rulle. Tryck ihop ändarna så att rullen blir stängd.
Baka med ”sömmen neråt på en osmord form i en timma. Häll över den resterande tomatsåsen och baka ytterligare 15 minuter. Servera direkt.