Italiensk laxpasta
Underbar enkel mat som smälter i munnen.
Detta behöver du till fyra:
Penne pasta efter hunger
200 g laxfilé utan skinn och ben
1 dl naturell yoghurt
1 msk finhackad timjan
1 matsked pressad citron
1 tesked hummerfond
2 matskedar stenbitsrom
50 gram smör
1 tsk grovmalen svartpeppar
salt efter smak
hackad persilja till serveringen
Så här gör du:
Skär laxen i små bitar och salta och peppra den därefter.
Smält hälften av smöret i en stekpanna och lägg i laxhacket. Rör hela tiden och stek 2-3 minuter. Lägg i resten av ingredienserna och koka upp. Håll laxblandningen varm.
Koka pastan enligt instruktionerna på paketet.
När pastan är klar häll av vattnet.
Lägg pastan i laxsåsen och rör om. Blanda snabbt och servera därefter. Garnera med lite persilja.