Kyckling med svampsås
Festligt och lättlagat. Passar de flestas smak, ung som gammal.
Detta behöver du till fyra:
2 matskedar olivolja
1 msk pressad citron
2 msk soltorkade tomater, finhackade
8 kycklinglår med benen kvar
3 schalottenlökar, finhackade
2 matskedar mörk rom
salt och peppar efter smak
600 g svamp, skuren i mindre bitar
2 matskedar kantarellfond
1 matsked HP-sås
1 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
1 dl finhackad persilja
Så här gör du:
Hetta upp olivoljan i en stor kastrull. Stek kycklingen så att den får färg runt om. (Det tar ca fem minuter). Lägg i schalottenlöken och låt steka med kycklingen i fem minuter. Ta kycklingen till sidan.
Lägg i tomater, citron, romen, fond och HP-sås och blanda samman. Salta och peppra.
Stek svampen i fyra minuter tillsammans med löken och det andra. Rör om då och då. Svampen ska ha släppt sin vätska.
Häll i grädden och låt koka upp och reducera lite så att den tjocknar.
Lägg tillbaka kycklingen och låt den sjuda i såsen ca 10 minuter till dess att den är genomkokt. Servera med lite hackad persilja och lite ris.