Skriv ut recept Skriv ut recept

Gott och lättlagat och mat som passar hela året även om det ger mycket värme. Men det är ju sällan problemet på våra breddgrader.
Detta behöver du till fyra:
600 g laxfilé utan skinn och ben, skuren i stora tärningar
300 g skalade räkor
1 stor gul lök, hackad
1 matsked smör
2 matskedar fiskfond (koncentrerad
1 matsked skaldjursfond (koncentrerad)
2  morötter
2  potatisar
1 dl gröna ärtor
4 gröna sparrisstjälkar med det hårda bortskuret, därefter skuret 1 ca 2 cm långa bitar
2 dl vitt vin
3 dl grädde
1 matsked hackad färsk koriander
2 teskedar curry
salt och peppar eftersmak
Så här gör du:
Hetta upp smöret och lägg i den hackade löken. Låt den mjukna.
Lägg i vinet med fonderna och koka upp. Skiva potatis och morötter och lägg dem i fonden. Låt koka ca 20 minuter under lock. Fonden ska inte koka bort. Lägg i sparrisen och ärtorna. Lägg i laxtärningarna. Låt koka i sju minuter.
Blanda grädden med curry och koriander. Häll blandningen över fisken och vänd runt försiktigt. Låt koka upp utan lock och reducera lite. Potatisen kommer att reda såsen när det kokar. Sist lägger du i räkorna och vänder runt. Smaka av med salt och peppar. Servera het med ett gott bröd.