Skriv ut recept Skriv ut recept

Varm och kraftig laxgryta

Gott och lättlagat och mat som passar hela året även om det ger mycket värme. Men det är ju sällan problemet på våra breddgrader.

Detta behöver du till fyra:
600 g laxfilé utan skinn och ben, skuren i stora tärningar
2 stora bifftomater, skurna i skivor med kärnorna borttagna

1 stor gul lök, hackad
1 matsked smör
1 matsked fiskfond (koncentrerad
1 matsked skaldjursfond (koncentrerad)
2  morötter
2  potatisar
1 msk tomatpuré
1 dl färska timjanblad

2 dl vitt vin
1 dl olivolja
1 dl persilja
1 tsk curry
2 msk pressad citron

salt och peppar eftersmak

Så här gör du:
Hetta upp smöret och lägg i den hackade löken. Låt den mjukna.
Lägg i vinet med fonderna, timjan, citron,  tomatpuré och curryn; koka upp. Skiva potatis och morötter och lägg dem i fonden. Låt koka ca 20 minuter under lock. Fonden ska inte koka bort.  Lägg i laxtärningarna och tomatskalen i skivor.  Låt koka i sju minuter.
Blanda oljan med curry. Häll i blandningen  och vänd runt försiktigt. Låt koka upp utan lock och reducera lite. Potatisen kommer att reda såsen när det kokar. Sist lägger du i persiljan och vänder runt. Smaka av med salt och peppar. Servera het med ett gott bröd.