Flankstek med Chimichurri
Chimichurri är en argentinsk variant på Pesto som är ett väldigt trevligt sällskap till ordentligt stekta eller ugnsgrillade revbensspjäll.
Detta behöver du till fyra:
Köttet 8 hg flankstek (eller annat val av oxe eller lamm)
2 matskedar olivolja
2 teskedar salt
1 tesked svartpeppar
1 tesked salvia
Chimichurri såsen:
1 knippa persilja med stjälkar och allt
1 dl olivolja
1/2 dl rödvinsvinäger
1/2 dl hoppressad färsk koriander
3 vitlöksklyftor, skalade och grovt hackade
1 tesked finhackade chilifrukter
1 tesked mald kummin
1 tesked salt
Så här gör du:
Lägg alla ingredienserna till såsen i en matberedare. Kör till dess att allt blivit finhackat och fördelat, ca 1 minut.
Pensla köttet med olivolja. Salta och peppra.
Stek eller grilla till önskat resultat.
Skär köttet i tunna skivor och häll över lite av såsen. Servera resterande sås separat.