Skriv ut recept Skriv ut recept

Flankstek med Chimichurri

Chimichurri är en argentinsk variant på Pesto som är ett väldigt trevligt sällskap till ordentligt stekta eller ugnsgrillade revbensspjäll.

Detta behöver du till fyra:
Köttet 8 hg flankstek (eller annat val av oxe eller lamm)
2 matskedar olivolja
2 teskedar salt
1 tesked svartpeppar
1 tesked salvia
Chimichurri såsen:
1 knippa persilja med stjälkar och allt
1 dl olivolja
1/2 dl rödvinsvinäger
1/2 dl hoppressad färsk koriander
3 vitlöksklyftor, skalade och grovt hackade
1 tesked finhackade chilifrukter
1 tesked mald kummin
1 tesked salt

Så här gör du:
Lägg alla ingredienserna till såsen i en matberedare. Kör till dess att allt blivit finhackat och fördelat, ca 1 minut.
Pensla köttet med olivolja. Salta och peppra.
Stek eller grilla till önskat resultat.
Skär köttet i tunna skivor och häll över lite av såsen. Servera resterande sås separat.