Skriv ut recept Skriv ut recept

Bruschetta med färskost

,

I grunden är det en klassisk italiensk Bruschetta, men vi har gjort några små anpassningar, som vi tycker ger ändå mer smak.

Detta behöver du till fyra:
1 baguette
4 vitlöksklyftor
2 matskedar olivolja till brödet
1 paket Philadelphia mjukost (den helfeta varianten)
5 röda tomater med smak
1 stor gul lök, hackad

1/2 tesked svartpeppar
8 basilikablad
2 matskedar vitvinsvinäger
1 matsked olivolja
1 tesked salt

Så här gör du:
Skär tomaterna i halvor. Skär med en liten tesked bort alla kärnorna. Hacka därefter tomaterna grovt.
Lägg tomaterna i en skål och tillsätt svartpeppar, lök, vinäger, olivolja och salt. Vänd runt så att det blandar sig. Låt stå minst en halvtimma i kylskåp.
Skär baguetten i 2 cm tjocka skivor, lite diagonalt.
Pensla brödskivorna med lite olivolja. Hetta upp en stekpanna så att den blir riktigt varm. Stek brödskivorna snabbt på båda sidorna. Skala vitlöken och gnid båda sidorna på alla brödskivorna med vitlök. Det ska vara generöst med vitlök.
Bred på ett tunt lager av Philadelphiaosten på alla brödskivorna. Toppa med tomatblandningen. Lägg på basilikablad.