Skriv ut recept Skriv ut recept

Kyckling fylld med skinka och Västerbottensost

En lättlagad och behaglig rätt som du gärna bjuder på. Alla vi känner älskar den.

Detta behöver du till fyra hungriga:
2 matskedar olivolja
4  kycklingfiléer utan skinn och ben
4 stora skivor kokt skinka
8 skivor lagrad västerbottensost

1 matsked balsamvinäger
1 tesked salt
1 tesked oregano
Som sås:
3 dl creme fraiche
2 msk pressad citron
1 msk tomatpuré
salt och peppar
servera med såsen och en grön sallad

Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader
Skär upp kycklingbrösten som en bok så att den öppnar sig utan att falla sönder.
lägg skinka i flera lager i kycklingen. Pensla med balsamvinäger. Salta och peppra och strö över osten. Toppa med lite oregano.
Fäst samman kycklingen med tandpetare.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen i hög värme på båda sidorna så att den får färg.
Baka mitt i ugnen i 25 minuter.
Blanda samman såsen.
Servera direkt med en grön sallad.