Kyckling fylld med skinka och Västerbottensost
En lättlagad och behaglig rätt som du gärna bjuder på. Alla vi känner älskar den.
Detta behöver du till fyra hungriga:
2 matskedar olivolja
4 kycklingfiléer utan skinn och ben
4 stora skivor kokt skinka
8 skivor lagrad västerbottensost
1 matsked balsamvinäger
1 tesked salt
1 tesked oregano
Som sås:
3 dl creme fraiche
2 msk pressad citron
1 msk tomatpuré
salt och peppar
servera med såsen och en grön sallad
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader
Skär upp kycklingbrösten som en bok så att den öppnar sig utan att falla sönder.
lägg skinka i flera lager i kycklingen. Pensla med balsamvinäger. Salta och peppra och strö över osten. Toppa med lite oregano.
Fäst samman kycklingen med tandpetare.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen i hög värme på båda sidorna så att den får färg.
Baka mitt i ugnen i 25 minuter.
Blanda samman såsen.
Servera direkt med en grön sallad.