Skriv ut recept Skriv ut recept

Mycket lättare att laga än du tror och precis så gott som du vet att det är om du provat det i Italien. Det verkar som många ingredienser, men oroa dig inte. De ska bara blandas samman. Maten lagar sig själv. Du klarar det galant.
Detta behöver du till 4 personer:
6 hg högrev skuren i fyra skivor
salt och peppar
3 matskedar olivolja
4 tunna skivor italiensk skinka
4 skivor västerbottensost
Till fyllningen:
1 dl ströbröd, blandat med 2 msk mjölk (ska svälla under minst 20 minuter)
2 msk riven Parmesan
2 msk russin
2 msk pinjenötter
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk hackad färsk persilja
1 tsk finhackad färsk rosmarin
Till tomatsåsen:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 dl rött vin
1/2 l krossade tomater
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 msk hackad färsk persilja
2 msk hackad färsk basilika
färska hela basilika blad till serveringen
Så här gör du:
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda alla ingredienser till fyllningen i en skål.
Banka ut köttet så att det blir ca 1/2 cm tjockt. (Lägg köttet mellan två plastfilmer och banka med handflatan om du inte har en platt kötthammare.)
Salta och peppra köttet på ena sidan.
Lägg köttbitarna med den saltade sidan uppåt. Placera en skiva skinka på varje köttskiva.
Lägg på Västerbottensosten på skinkan. Placera 2 msk av fyllningen centrerat på osten.
Vik in sidorna på köttet på längdsidan och rulla därefter ihop köttet till en ”bulle”. Fäst antingen med en tandpetare eller med koksnöre så att det inte öppnar sig.
Hetta upp oljan i en köttgryta. Stek köttet så att det får färg runt om. Placera köttet på ett separat fat. Gör inte grytan ren utan du ska fortsätta med den som den är.
Lägg i lök och vitlök i stekpannan och stek dem mjuka. Det tar ca 5 minuter.
Häll i vinet och skrapa upp allt som fastnat i botten med en träsked. Låt koka 3-4 minuter till dess att det mesta av vinet har avdunstat.
Lägg i de krossade tomaterna och salt och peppar. Låt koka samman med löken i två minuter. Lägg tillbaka köttrulladerna i såsen. Sätt på lock och placera mitt i ugnen i ca 2  timmar eller till dess att köttet känns mört när du provar med en gaffel.
När köttet är färdigt lägger du i basilika och persilja och rör om på ytan. Smaka av med salt och peppar. Servera med en grön sallad. Dekorera med färsk basilika.