Skriv ut recept Skriv ut recept

En fin förrätt eller mellanrätt, som kan förberedas i god tid innan serveringen.
Detta behöver du till fyra:
150 g rökt lax i tunna skivor
1 msk gelatinpulver
6 cl hett  vatten
125 g Philadelphia ost
1 dl majonnäs
2 msk hackad gräslök
1 msk pressad citron
250 g kokt lax utan skinn och ben
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Använd en bakform med teflonyta.
Smörj formen med lite olja. Täck den därefter på insidan med plastfolie.
Placera den rökta laxen så att den täcker hela formen och hänger över kanten så att man kan ”stänga när formen är fylld.
Lös gelatinpulvret i det heta vattnet.
Vispa osten, majonnäs, gräslök, pressad citron. Smaka av med salt och peppar. Finhacka den kokta laxen och rör ner den i blandningen.
Fyll den laxtäckta formen och vik över den rökta laxen så att det blir ett lock. Ställ kallt minst en timma.
Ta ut terrinen, ta bort plasten och skär i skivor innan serveringen.