Skriv ut recept Skriv ut recept

Kalv Pesto Caprese

God italiensk familjerätt. Du använder helst kalvschnitzel men det fungerar med vanliga fläskkotletter också.

Detta behöver du till fyra:
Fyra snitslar ca 150 g vardera
1/2 l halverade körsbärstomater
2 dl pesto (köp färdig eller gör egen)
2 dl vetemjöl
2 dl ströbröd
2 stora ägg
2 msk mjölk
salt och peppar efter smak
2 msk smör till stekning
2 pkt mozarella
4 msk pinjenötter

Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Banka ner köttskivorna till ca halva tjockleken.
Stek pinjenötterna i en torr stekpanna till dess att de får färg. Låt nötterna svalna och blanda därefter samman nötterna med peston. Salta och peppra. Blanda ordentligt. Ställ undan.
Lägg mjöl och ströbröd i varsin djup tallrik. Blanda ägg, mjölk med salt och peppar i en annan djup tallrik.
Vänd köttet i mjölet. Doppa det därefter i äggblandningen och slutligen vänd det i ströbröd så att köttet helt täcks.
Hetta upp en matsked smör i en stekpanna. Stek två av köttbitarna på båda sidorna till dess att de får färg. Lägg därefter i resten av smöret och stek de två sista köttbitarna. Kom ihåg att du inte får fylla en stekpanna helt för då sänks värmen så att det blir kokt och inte stekt.
Lägg köttet på ett ugnsfast fat. Skär varje mozzarellaklump i fyra skivor. Lägg två skivor på varje köttbit. Sätt köttet mitt i ugnen och låt stå till dess att osten smält och fått lite färg.
Flytta köttet till tallrik och lägg på tomater och spritsa över peston.