Skriv ut recept Skriv ut recept

Snygg och verkligt god liten rätt som kan vara en förrätt eller bara som ett tilltugg till det första vinet.
Detta behöver du till fyra:
500 g färdig smördeg
ett par kryddmått kajennpeppar och paprikapulver
Till fyllningen:
2 schalottenlökar, finhackade
500 g kantareller, finhackade
25 g smör
salt och svartpeppar efter smak
2 matskedar finhackad färsk dragon
6 cl mörk rom
2 dl vispgrädde
1 msk svampfond, koncentrerad
till serveringen:
Finhackad gräslök
droppar av pressad citron
Finhackad stekt kantarell
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader
Rulla ut smördegen. Kavla degen lätt med lite mjöl.
Lägg degen på bakpapper på en plåt. Pricka degen med en gaffel över hela plåten. Sprinkla över kajennpeppar och paprika. Lägg ett andra bakpapper ovanpå smördegen för att förhindra att den lyfter för mycket. Platta till papperet.
Baka i 20 minuter. Ta ur ugnen och ta bort det övre bakpapperet och låt svalna.
Stek svampen och löken i smör. Tillsätt rom, grädde, fond och dragon. Smaka av med salt och peppar. Låt det sjuda så att ca 1/3 av vätskan försvinner.
Lägg svampröran i en matberedare och kör till dess att konsistensen bli krämig, men inte för fast.
Stek svampen som ska vara dekor i lite smör.
Använd en kaffekopp för att stansa ut ca 7 cm breda runda plattor av den färdigbakade smördegen.
Lägg en smördegsplatta och spritsa generöst med mousse på den. Lägg på en platta till och ytterligare mousse på den. Lägg den tredje och sista plattan längst upp. Lägg på lite stekt svamp, hackad gräslök och droppa över lite citron.
Servera direkt.