Pasta med pesto och kyckling

Väldigt väldigt gott. Dessutom sprids en förförisk doft redan när du lagar din pesto. Ett måste att bjuda på.
Detta behöver du till fyra:
2 dl färska basilikablad
2 dl parmesan, till flera saker
3 matskedar pinjenötter, rostade i torr stekpanna tills de blir bruna
2 vitlöksklyftor, skalade
1 tesked salt
1/2 tesked svartpeppar
3/4 dl olivolja
1 1/2 dl vispgrädde
2 matskedar smör
Fettuccini pasta efter aptit
Kycklingfiléer att steka med salt och peppar
Så här gör du:
Stek kycklingen så att den blir genomstekt och får fin färg, salta och peppra och håll den varm i metallfolie.
Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen i saltat vatten.
Lägg basilikabladen, de rostade pinjenötterna, vitlöken och salt och peppar i en matberedare. Strata maskinen och häll samtidigt långsamt i olivoljan. Stanna när det blandats helt.
Häll grädden i en kastrull på medelvärme. När grädden är varm lägg i smöret. När det sjuder lägg i basilikablandningen och rör om ordentligt. Låt sjuda 2-3 minuter. Ta av värmen och riv i den sista parmesanen.
Häll vattnet av pastan och låt den ånga bort i en minut. Lägg sedan pastan i såsen och vänd om under en minut.
Servera direkt och toppa med några skivor av den stekta kycklingen.

Skriv ut recept Skriv ut recept

Månadens viner

  • Guigal Cotes du Rhone Rouge119.-

    Ett utomordentligt vin från en av världens mest framstående vinproducenter. Ingen har fått så många 100  poängare av vi… 119.00 kr

  • The Butcher 159.-

    En förträfflig bekantskap från det hos oss lite okända vinlandet Österrike, som mest fölrknippas med vita viner. Men miss… 159.00 kr

  • Gustave Lorentz 109.-

    Elegant och typisk Gewurztraminer från Alsace, som passar till all mat med fruktinnehåll eller till vilt och mat med kraftig … 109.00 kr

  • Barone Montalto Brut 79.-

    Lätt, friskt och mycket behagligt vin som passar förträffligt som sällskapsvin och för en skål bland vänner.

    79.00 kr