Skriv ut recept Skriv ut recept

Gammeldags och bra köttgryta, som ju faktiskt lagar sig själv. Du kan laga den flera dagar innan och låta den stå kallt och sedan värma den. Då blir smaken allra bäst.
Detta behöver du till fyra:
1 kg benfri högrev, skuren i 3 cm stora tärningar
3 dl vitt vin
1 dl majsmjöl
2 msk olivolja
1 tsk salt och 1/2 tsk peppar till köttet
3 dl oxfond färdigblandad
3 msk tomatpuré
2 gula lökar, i tjocka skivor
5 dl färsk svamp i skivor
3 morötter, skurna som  tjocka mynt
1 msk färsk rosmarin, hackad
1 msk färsk timjan, hackad
2 lagerblad
1 dl bladpersilja, hackad
1 hel vitlök med skal och allt
1 tsk rosépepparkorn, hela
salt och peppar efter smak
Hetta upp oljan i en stor gryta. Blanda samman majsmjöl, salt och peppar på ett fat. Doppa köttbitarna i mjölblandningen och stek dem därefter så att de får färg.
När köttet fått färg lägger du i resterande ingredienser i grytan och blandar med köttet. Låt sjuda under lock i 2 timmar.
Innan serveringen tar du bort den hela vitlöken och lagerbladen. Smaka av med salt och peppar Dekorera med lite hackad persilja.