Kyckling med sås på rödlök och hallon
Lättlagat och åt det nyttiga hållet. Dessutom mat som många tycker om.
Detta behöver du till fyra:
4 skinn- och benfria kycklingbröst
2 msk olivolja
1/2 l frysta hallon
2 stora rödlökar, finhackade
2 msk torkad timjan
1 msk pressad citron
1 dl vitt vin
1 dl grädde
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Sätt ugnen på 150 grader.
Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna.
Salta och peppra kycklingen runt om och strö på timjan.
Stek kycklingen så att den får färg på båda sidor. Flytta över kycklingen till ett ugnsfast fat och ställ mitt i ugnen. Låt den baka i 30 minuter.
Lägg resten av oljan i stekpannan utan att göra den ren innan. Skrapa upp eventuella stekrester. Lägg i löken och låt den steka mjuk och så att den får lite färg. Lägg i hallonen och låt dem steka med löken så att de går sönder.Häll i vinet och låt det koka samman. Rör då och då.
Lägg i citronen och grädden och smaka av röran med salt och peppar. Låt koka samman så att det tjocknar.
Servera kycklingen med lite av lök- och hallonsåsen. Ta en pasta, eller en sallad vid sidan.