Skriv ut recept Skriv ut recept

Rolig och vacker liten pastarätt, som blir en lysande förrätt.
Detta behöver du till fyra:
350 g körsbärstomater
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk Worcestershire sås
1 stor bunt färsk basilika
olivolja
salt och peppar efter smak
300 g spaghetti
200 g mozzarella
skalet från en citron
saften från en citron
Så här gör du:
Värm olja i en kastrull på medelvärme. ta av bladen från basilikan och spara dem till serveringen. Lägg stammarna tillsammans med vitlöken i oljan. Låt steka 3-4 minuter. Stäng av plattan och lägg i tomaterna att mjukna på eftervärmen.
Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Lägg i worcestershiresåsen och spaghettin. Låt koka till ”al dente”, ca 9 minuter.
Ta fyra tomater ur kastrullen och lägg åt sidan. Lägg resterande tomater med vitlök och basilikastjälkar i en matberedare och kör till en jämn sås. Sila såsen och lägg den silade såsen i en ren kastrull och tillsätt citronsaften samt salt och peppar. Koka upp.
Ta spaghettin ur kokvattnet och spara vattnet. Låt spaghettin bli ordentligt torr.
Ta en tredjedel av såsen och fördela mellan fyra djupa tallrikar.
Lägg pastan i kastrullen med tomatsåsen. Häll på av det sparade kokvattnet så att pastan blir precis täckt. Blanda samman. Låt koka upp och sjuda 2-3 minuter.
Gör ett ”fågelbo” genom att snurra en bred gaffel i spaghettin och placera på såsen i vardera tallrik. Tryck ner mozzarella i fågelboet och placera de sparade tomaterna längst upp. Placera ut generöst med basilikablad och strö över citronskalet.