Skriv ut recept Skriv ut recept

Kokosgratinerad kyckling

Lika lätt som gott. Du kan servera med ris eller så gör du det som mindre smakbitar med en dippsås.
Detta behöver du till fyra:
4 kycklingbröst utan skinn och ben
2 ägg
1 matsked dijon senap
1 matsked pressad vitlök
1 tesked koncentrerad kycklingfond
1 tesked salt
1/2 tesked svartpeppar
1 dl ströbröd
2 dl riven kokos
Så här gör du:
Sätt ugnen på 225 grader
vispa samman äggen med senap, vitlök, fond, salt och peppar.
Blanda samman ströbröd och riven kokos.
Torka kycklingfiléerna torra med papper. Doppa kycklingfilén i äggblandningen och därefter i kokosblandningen. Upprepa detta en gång till och se till att kycklingen verkligen blir täckt. Gör detta för alla filéerna.
Gratinera på galler mitt i ugnen i 25 minuter.  Servera med ris eller sallad.