Skriv ut recept Skriv ut recept

Det är väl inte dirkt nyttigt, men ska du göra en läcker sommarefterrätt så är kokospajen inte fel. Drick vitt portvn till och njut.
Detta behöver du:
3 Äggulor
1 dl Socker
1/2 tsk Tsk salt
2 1/2 msk Msk majsenamjöl
1 1/2 msk smält smör
5 dl Kokhet mjölk
2 1/2 dl Kokosflingor
2 tsk Tsk mörk rom
pajdeg som du gjort eller köpt och som du gräddat ca 20 minuter i ygnen på 175 grader innan du lägger i fyllningen.
3 hårt vispade äggvitor med 1 msk socker
Så här gör du:
Vispa äggulorna och tillsätt socker, salt, majsenamjöl och smör lite i taget. Blanda i mjölken och koka smeten i vattenbad eller svag värme under ständig omrörning tills den tjocknar. Tillsätt kokosflingorna och låt svalna. Rör i romen och muskotnöt och häll smeten i pajskalet. Täck med marängsmeten och grädda 15-20 minuter i 150 graders ugnsvärme. Drick en vit port. Offley Cachucha (nr 8106) 119 kronor.