Kokospaj som förför
Det är väl inte dirkt nyttigt, men ska du göra en läcker sommarefterrätt så är kokospajen inte fel. Drick vitt portvn till och njut.
Detta behöver du:
3 Äggulor
1 dl Socker
1/2 tsk Tsk salt
2 1/2 msk Msk majsenamjöl
1 1/2 msk smält smör
5 dl Kokhet mjölk
2 1/2 dl Kokosflingor
2 tsk Tsk mörk rom
pajdeg som du gjort eller köpt och som du gräddat ca 20 minuter i ygnen på 175 grader innan du lägger i fyllningen.
3 hårt vispade äggvitor med 1 msk socker
Så här gör du:
Vispa äggulorna och tillsätt socker, salt, majsenamjöl och smör lite i taget. Blanda i mjölken och koka smeten i vattenbad eller svag värme under ständig omrörning tills den tjocknar. Tillsätt kokosflingorna och låt svalna. Rör i romen och muskotnöt och häll smeten i pajskalet. Täck med marängsmeten och grädda 15-20 minuter i 150 graders ugnsvärme. Drick en vit port. Offley Cachucha (nr 8106) 119 kronor.