Skriv ut recept Skriv ut recept

Köp den om du bor i närheten av Gateau eller baka den själv enligt receptet i deras bakbok. Lite pyssel, men det är ju en alldeles egen känsla att äta en hembakad kolatårta. Och om du inte har en liten termometer hemma får du chansa på ögonmått. Annars köp en. Bra att ha i många matsammanhang. Kanongott!!!!
Detta behöver du
Nötbotten
1 st ägg
1 1/2 dl socker
1 dl rivna nötter
Kräm
150 g blockchoklad
4 st äggulor
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl socker
100 g ljummet smör
Så här gör du:
Vispa samman ägg och socker. Tillsätt  de rivna nötterna.
Häll ned smeten i en tårtform med teflon (som inte fastnar). Fördela smeten jämnt och baka  25 min i 170 grader mitt i ugnen
Smält chokladen i vattenbad. Värm gulorna, grädde och socker till 85 grader under omrörning.
Tillsätt smöret och den smälta chokladen och svala ner  till 50 grader (i vattenbad).
Häll smeten över den färdiga nötbottnen i tårformen. Ställ in i kylen och låt stå över natten.
Och du dricker ett glas port till detta nu när julen närmar sig. Varför inte den prisbelönta originalporten Offley Ruby Port (85267) 105,-.  Den är kollosalt prisvärd.