Korvgryta med kummin
Din mataffär har numera en rad kryddiga och smakrika korvar. Vi har gjort en korvgryta där du ska välja ut 4-5 olika korvar med olika karaktär som Chorizo, bratwurst, currykorv mm. De olika korvarna ger en underbart varierad smak på grytan som får stadga av den friska kumminsmaken.
Detta behöver du till fyra personer:
4-5 potatisar (400 g)
2 morötter (300 g)
1/2 kålrot (ca 400 g)
1 gul lök
2 1/2 dl buljong (1/2 dl flytande oxbuljong och 2 dl vatten)
salt
6 vitpepparkorn
1 msk kummin
1 lagerblad
500 g korvar med olika smak (4-5 olika kryddiga korvar)
1 dl persilja
senap
Gör så här
Skala potatis, morötter och kålrot. Skär dem i centimeterstora bitar.
Skala och skär löken i klyftor.
Blanda rotsaker och lök i en gryta. Häll på buljong och alla kryddor. Koka ca 20 minuter.
Skiva korvarna och vänd ner den bland rotfrukterna. Koka ytterligare ca 5 minuter.
Strö över grovhackad persilja.
Servera med senap