Melonsoppa med cremant
Häftig förrättssoppa med både underbar färg och en lätt fruktig sötma, som balanseras av lime, apelsin och inte minst den lilla spritsigheten från Cremanten.
Detta behöver du till sex personer
7 1/2 dl skalad och kärnad vattenmelon i tärningar (OBS! Det finns kärnfri att köpa annars är det bara att pilla. Gör inget om det blir lite mosigt…det är soppa det ska bli)
7 1/2 dl skalad och kärnad honungsmelon i tärningar
5 dl apelsinjuice
3 teskedar honung
saften från 1 lime
5 dl torr cremant
myntablad till dekoration
Så här gör du
Finhacka hälften av melonen och lägg den i en skål så länge. Lägg resten av melonen tillsammans med apelsinjuice, limesaft och honung i en matberedare. Kör det till jämn vätska (tar några sekunder). Lägg det i en stor skål och lägg i den hackade melonen och rör ner vinet. Servera. Lägg i en kvist mynta .