Skriv ut recept Skriv ut recept

Varför inte våga dig på en liten variation på köttbullarna. Du kan ju göra både de tradtionella och dessa som ger en liten doft av asien som många kommer att tycka om. Inte är det svårt heller. Och längst ner får du ett vintips till dina nya köttbullar.
Detta behöver du till en stor laddning köttbullar:
1 kg färs av nöt, vilt, gris eller lamm
3 ägg
5 msk stark fransk senap (Dijon)
4 msk riven färsk ingefära
En finhackad gul lök
1 msk smör
1 tsk vitpeppar
2 tsk salt
2 msk socker
1 dl ströbröd
2 dl grädde
Så här gör du:
Hacka lök och fräs i smör några minuter. Skala och riv ingefära. Blanda färs med ägg, senap, kryddor och ströbröd. Vänd i grädde. Stek ett smakprov och smaka av med mer kryddor. Rulla köttbullar. Oljar du händerna går det lättare. Lägg på ett oljat bleck. Stek några i taget i en panna, lägg upp på bleck och stek sedan alla färdiga i ugnen på 175 grader i cirka 10 minuter. Du dricker rött: Från Frankrike och Rhone kommer Mas Louise (nr 6470) 89.-  och från Italien kommer den förtjusande Torre del Falasco Ripasso (nr 2359), 96.-.