Skriv ut recept Skriv ut recept

Varför inte våga dig på en liten variation på köttbullarna. Du kan ju göra både de traditionella och dessa som ger en liten doft av Asien som många kommer att tycka om. Inte är det svårt heller.

Detta behöver du till en stor laddning köttbullar:
1 kg färs av nöt, vilt, gris eller lamm
3 ägg
5 msk stark fransk senap (Dijon)
4 msk riven färsk ingefära
En finhackad gul lök
1 msk smör
1 tsk vitpeppar
2 tsk salt
1 dl ströbröd
2 dl grädde

Så här gör du:
Hacka lök och fräs i smör några minuter. Skala och riv ingefära. Blanda färs med ägg, senap, kryddor och ströbröd. Rör i grädden. Stek ett smakprov och smaka av med mer kryddor. Rulla köttbullar. Våta händer gör det lättare. Lägg på ett bakpapper. Stek några i taget i en panna, lägg på ugnsfat och stek sedan alla färdiga i ugnen på 175 grader i cirka 10 minuter.