Skriv ut recept Skriv ut recept

Köttfärsfylld paprika

Klassiskt recept som vi gett en liten extra twist. Superenkelt att laga.
Det här behöver du till fyra:
500 g malet oxkött, så magert som möjligt
2 msk smör
1 stor gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 tsk rökt paprikapulver
6 cl mörk rom eller konjak
2 msk pressad citron
150 g skogschampinjoner i skivor
2 kvistar färsk timjan
salt och peppar efter smak
4 stora röda paprikor, skurna i halvor på längden och med alla kärnor borttagna
150 g riven Västerbottensost
Små kvistar färsk timjan till serveringen
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Hetta upp smöret i en stor stekpanna. Lägg i lök och vitlök. Stek löken i fem minuter och rör om då och då. Tillsätt köttfärsen och blanda med en gaffel. Medan köttet steker finfördelar du det med gaffeln så att det blir stekt brunt utan några klumpar. Smaka av med salt och peppar.
När köttet är genomstekt tillsätter du det rökta paprikapulvret, svampen, timjan, citron och romen. Blanda samman noga och låt koka samman i 10 minuter på medelvärme. Ta bort timjankvistarna.
Fyll paprikahalvorna. Blir det färs över så låt den hålla sig varm i stekpannan. Strö över osten och baka mitt i ugnen i 15 minuter. Servera som det är med lite timjan och om det fanns extra färs kan du servera det på sidan av paprikan med lite färsk timjan.