Skriv ut recept Skriv ut recept

Det är såsen som avgör saken. Persilja är väldigt underskattad och borde få en större plats i våra kök och inte bara som dekor. Detta behöver du till fyra:
4 portionsbitar laxfilé utan skinn
olja att pensla laxen med
salt och peppar till laxen
4 msk finhackad bladpersilja
3 tsk kapris, ordentligt avrunnen
2 tsk finhackad viktlök
1 msk rostade pinjenötter
1 tsk finhackad spansk peppar
2 msk pressad citron
1 dl olivolja
salt och peppar
citronklyftor till serveringen
Så här gör du:
Blanda samman alla ingredienser till såsen och låt den vila svalt minst ett par timmar. Om du vill kan du köra den med stavmixer eller blender till en slät sås. Det är efter tycke och smak.
Pensla laxen med oljan och salta och peppra. Stek laxen 3 minuter på varje sida så blir det medium well done. 2 minuter på varje sida blir medium rare.
Servera laxen med såsen och en citronklyfta.