Skriv ut recept Skriv ut recept

Detta är en urenkel liten efterrätt som passar perfekt inte minst efter kryddstark eller kraftig mat. Känns luftig och lätt, men det ingår ju lite grädde så det är väl inte den perfekta bantmaten.
Detta behöver du:
250 gram skalade och urkärnade MOGNA päron
50 garm socker
apelsinskal i långa stänger från 1/4 apelsin
1 matsked päronlikör (Har du inte päronlikör så låt skalen och kärnorna ligga i lite vodka en timma och använd den vodkan)
1 tesked nypressad citron
1 nypa salt
2 gelatinblad
3 dl vispgrädde
Så här gör du:
Grovhacka päronen och lägg dem i en kastrull på medelvärme tillsammans med citronsaft, socker, fruktspriten och apelsinskalen. Lägg på lock och låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda till dess att päronen är mjuka. Ta bort apelsinskalen. Ta från plattan. Låt gelatinet svälla i kallt vatten. Pressa ur vattnet när det svällt och rör ner gelatinet i päronblandningen. Blanda samman allt i en matberedare till en mjuk kräm. Låt svalna till rumstemperatur. Vispa upp grädden till ett lätt skum. inte flytande men inte hårdvispat. Vänd ner grädden i päronblandningen. Lägg upp i fyra skålar och ställ i kylskåp minst två timmar innan servering. Servera svalt och gott med ett glas mousserande dessertvin.