Kryddig gratinerad kyckling
Lättlagat och du klarar det med minimal arbetsinsats om du har alla ingredienser färdiga. Du kan alltid öka på hettan med mera kryddor om det är vad du önskar.
Detta behöver du till fyra:
4 kycklingbröst skurna i tunna skivor på bredden
marinaden:
3 msk het chilisås
1 msk thailändsk röd curry
1 msk krossade rosépepparkorn
2 msk soja
1 dl tomatpuré
1 msk sesamolja
6 vitlöksklyftor, finhackade
2 tsk riven ingefära
1 dl vitt vin
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
resten
1 msk olivolja
2 klimpar mozzarella, finhackad
2 salladslökar skurna i lövtunna skivor
Så här gör du:
Sätt ugnen på 225 grader
Blanda samman alla ingredienser till marinaden.
Lägg ner kycklingen i marinaden och låt ligga minst ett par timmar.
Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna (som får plats i ugnen). Lägg i hela kycklingmarinaden med kycklingen i.
Stek på medelvärme under lock i tio minuter. Rör om då och då. Smaka av om du vill ha mer salt eller kryddor.
Strö över mozzarellan och ställ mitt i ugnen. Låt bakas till des att osten smälter, börjar bubbla och får färg.
Ta ur ugnen och strö över salladslök. Servera direkt med ris eller pasta.