Skriv ut recept Skriv ut recept

Klassisk och populär laxrätt, som är väldigt lättlagad och som blir vacker att servera.
Detta behöver du till fyra:
4 portionsbitar lax utan skinn och ben
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
3 msk olivolja
2 msk pressad citron
till såsen:
1 dl grekisk yoghurt
1 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
1 msk pressad citron
rivet skal från en citron
2 vitlöksklyftor, pressade
1 dl finhackad dill
1 tsk salt
dillkvistar till serveringen
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda olja, citron, salt och peppar in en skål. Pensla laxen runt om och lägg laxbitarna på bakpapper på en plåt.
Stoppa mitt i ugnen och baka i 15 minuter. Ta ut ur ugnen och låt laxen vila i fem minuter.
Blanda samman alla ingredienser till såsen utom dillen. Vispa samman till en jämn konsistens. Vänd ner dillen och låt såsen vila kallt i femton minuter.
Servera laxen med såsen och några dillkvistar.