Skriv ut recept Skriv ut recept

Typisk italiensk husmanskost, som du får när du reser i norra Italien, dåde som gäst hos vänner och på den lokala krogen. Mycket lättlagat.
Detta behöver du till fyra:
1 msk olivolja
2 stora kycklingbröst utan skinn och ben, skurna i tunna skivor
salt och peppar efter smak
1 rödlök, först halverad och sedan skuren i lövtunna skivor
2 vitlöksklyftor, pressade
200 g skogschampinjoner i skivor
100 g soltorkade tomater i olja, strimlade och avrunna
2 msk smör
1 dl vitt vin
1 msk koncentrerad kycklingfond
1 dl grädde
2 msk riven Västerbottensost
250 g Penne pasta
1/2 l färsk baby spenat
Så här gör du:
Koka pastan enligt instruktion på paketet. Häll av vattnet och dropopa över lite olivolja och rör runt så att pastan inte klistrar samman.
Hetta upp oljan i en stekpanna. Salta och peppra försiktigt på kycklingen. Stek den under omrörning på hög värme 3-4 minuter. Ta de sedan ur pannan utan att rengöra pannan.
Stek löken med svampen till dess att lök och svamp mjuknat. Det tar 2-3 minuter.
Lägg i vitlöken och de soltorkade tomaterna. Stek under omrörning någon minut. Salta och peppra och lägg i smöret. Rör om till dess att smöret smält och blandat sig. Lägg tillbaka kycklingbitarna tillsammans med fond, vin och grädde. När det börjar tjockna lite lägger i i osten. Låt koka samman ett par minuter. Blir det för tjockt så kan du lägga i lite mer vitt vin.
Lägg i den kokta pastan och blanda runt. Lägg i den färska spenaten och blanda runt till dess att den blivit mjuk (det tar bara en minut.
Servera direkt och om du vill kan du servera lite extra riven Västerbottensost.