Kryddig lax med ingefära
En riktigt bra rätt med asiatisk touch. Lätt att laga och en bra bjudrätt.
Detta behöver du till fyra:
till laxen:
4 laxfiléer utan skinn och ben
1 tesked honung
4 matskedar soja
2 matskedar nyriven ingefära
1 tesked riven pepparrot
2 teskedar sesamfrön
salt och peppar efter smak
Kryddig Bok Choy (eller spenat)
3 buntar Bok Choy (finns inte det ta 1 liter spenat)
2 teskedar sesamfrön
1 tesked röda chili ”flakes”
1 tesked pressad vitlök
1 matsked olivolja
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och stek ingefäran i en halvminut. Ta bort ingefäran (ska vara i glaseringen). Sätt värmen på medium. Salta och peppra laxen runt om. Stek laxen i pannan du värmt ingefäran i. Medan laxen steker rör du ihop glaseringen inklusive ingefäran.
När laxen känns nästan färdig häller du över glaseringen och lägger på ett lock och stänger av värmen.
Lägg Bok Choy eller spenat i en stekpanna med varm olivolja. Vänd hastigt under ca en minut. Lägg över sesamfrön, chilin och vitlök och vänd ytterligare en minut.
Servera laxen med spenatsalladen och lite ris. Häll över resterande glasering som är kvar i stekpannan.