Laxcanapeer
En väldigt trevlig start på middagen med en canapé som egentligen är en italiensk crostini. Med lax och skinka och en liten senapskräm.
Detta behöver du till fyra:
12 skivor bröd skuret av baguette
5 matskedar olivolja
6 skivor lufttorkad skinka
200 g skivad kallrökt lax
2 dl creme fraiche
2 matskedar senap med hela senapsfrön
3 matskedar kapris, finhackade
1 citron
salt och peppar efter smak
gräslök skuren i 2 cm långa stjälkar
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader. Pensla brödskivorna med olja runt om och baka dem högt upp i ugnen i tio minuter.
Låt brödet svalna.
Lägg skinkan på dubbelvikt hushållspapper på en plåt. Ställ plåten i ugnen och låt skinkan bli knaprig, Det tar ca sju minuter.
Skär laxen i mindre bitar så att de passar brödskivorna.
Blanda creme fraich med senap, kaprisen, 1 tesked rivet citronskal och 1 tesked citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Läggbrödbitarna på enbricka. Fördela senapskrämen och lägg på den torkade skinkan och laxen på varandra. Dekorera med gräslöken.
Place the bread slices on a serving plate, divide the crème fraîche mixture between the slices, and top with strips of smoked salmon, pieces of pancetta and chives to garnish.
(Recipe Source http://www.ocado.com/webshop/recipe/smoked-salmon-and-pancetta-crostini/1753)
These are just a couple of the fabulous, quick, stress free festive drinks and nibbles options that you can try that will ensure your Christmas is as relaxing as possible.