Zucchini quiche
En trevlig rätt som både kan serveras för sig själv eller som tillbehör till något du grillat.
Detta behöver du till fyra:
Pajdegen:
3 dl vetemjöl
1 tesked salt
7 matskedar smör
2 vitlöksklyftor, krossade
3 matskedar kallt vatten
Fyllningen
7 dl tunnskuren Zucchini (ca 1/2 kg)
3 matskedar smör
2 vitlöksklyftor, krossade
2 1/2 dl hackad gul lök
3 stora ägg
1 dl mjölk
1 tesked salt
1 matsked pressad citron
2 mozzarella ostar
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
pajen:
Lägg mjöl, salt, smör och vitlök i en matberedare. Kör i korta omgångar till dess att det blivit blandat.
Häll i vattnet och kör till dess att det blivit degkonsistens. Behövs det så lägg till lite mer vatten.
Smörj en pajform. Kavla degen på mjölat bord så att den täcker pajformen inklusive kanterna. Lägg degen i pajformen och ställ därefter formen kallt under minst 30 minuter.
fyllningen:
Smält smöret och lägg i vitlök och lök och stek den mjuk, men utan att få färg.
Rör ner citronen och salta och peppra.
Sätt ugnen på 225 grader. Baka pajskalet utan fyllning i tio minuter.
Riv därefter osten i botten av pajen. Bred över lökblandningen och lägg zucchinin längst upp.
Blanda samman ägg, salt och mjölk och häll det över zucchinin.
Baka i 30-35 minuter eller till dess att pajen fått fin färg och stelnat.