Kyckling i krämig pestosås
Stor härlig kycklingrätt med smaker som du hittar i det spanska köket. Relativt lättlagat. Vi rekommenderar att du lagar det. Aromerna vid tillagningen gör att du njuter lika mycket av att laga den som att äta den. Kanske med ett glas vin vid sidan.
Det här behöver du till fyra:
4 kycklingbröst utan skinn och ben
1 tsk Oregano
1 tsk krossad rosépeppar
1 stor rödlök, skivad
4 vitlöksklyftor, finhackade
1 dl soltorkade tomater i olja, skurna i mindre bitar (spara oljan att steka i)
3 paprikor, Skurna i skivor (Du kan välja paprikor med olika färg om du vill för att det ser trevligt ut)
1 dl pestosås (basilikabaserad), hemgjord eller köpt
2 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
1 msk pressad citron
2 msk koncentrerad kycklingfond
salt och peppar efter smak
Hackad basilika till serveringen
Parmesan till serveringen
Så här gör du:
Hetta upp 2 msk av den sparade oljan i en stor stekpanna. Lägg i oregano och rosépeppar.
Lägg i kycklingbrösten och stek dem 6 minuter på varje sida. Ta kycklingen och ställ åt sidan.
Blanda samman pesto, vin, fond, citron, grädde och vin i en separat skål och ställ åt sidan.
Lägg i löken, vitlöken och de soltorkade tomaterna i stekpannan. Behövs det mer olja så lägg i en matsked ytterligare.
Låt steka i en minut och lägg därefter i paprikan. Stek ytterligare någon minut. Paprikan ska fortfarande vara krispig.
Häll i den färdiga såsen med pesto. Blanda ordentligt. Smaka av med salt och peppar. Låt koka samman fem minuter
Skiva kycklingbrösten i drygt 1 centimeter tjocka skivor. Lägg i den skivade kycklingen i såsen.
Låt koka 2-3 minuter.
Dekorera med hackad basilika och hyvlad parmesan och servera direkt. Passar lika bra med pasta som med ett gott ris.