Skriv ut recept Skriv ut recept

Ett mycket uppskattat tillbehör till ett glas vin innan maten, men det kan också fungera bra på en buffé eller som en sidekick till den kokta vita fisken. Bara fantasin sätter gränser. Lättlagat!
Det här behöver du till en uppsättning:
1 paket färdig smördeg
1 paket Philadelphia cream cheese
250 g kallrökt lax, skuren i små bitar
1 msk 3% mjölk
1 msk pressad citron
1 tsk koncentrerad hummerfond
1 msk finhackad dill
salt och peppar efter smak
1 dl vispgrädde
1/2 dl laxrom
dillkvistar till serveringen
Så här gör du:
sätt ugnen på 175 grader
stansa ut runda ”mynt” med en äggkopp eller ett snapsglas.
Lägg mynten på bakpapper på en plåt och baka dem till dess att de reser sig och får fin färg. Ta dem ur ugnen och låt dem svalna på plåten.
Rör samman osten med mjölken till en mjuk smet. Lägg den i en matberedare och tillsätt, citron, fond, dill och lax. Kör till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar. Vispa grädden fast i en separat skål. Vänd ner grädden i laxröran till dess att du har en slät jämn konsistens.
Lägg en sked av röran på smördegsbakelserna. Toppa med några korn laxrom och en dillkvist. Ska helst servera tämligen direkt. En liten stund i kylskåpet är OK, men inte över natten eftersom smördegen blir dålig.