Svamp- och senapssås till Pasta
Lättlagat och snabbt för de dagar då du bara vill laga något och får det överstökat och du ändå vill att det ska ha karaktär och smak.
Det här behöver du till fyra:
Penne Pasta efter aptit
100 g smör
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
250 g champinjoner, skurna i skivor
50 g senap med hela frön i
50 g dijonsenap
1 msk koncentrerad kantarellfond
1 dl vitt vin
2 dl creme fraiche
1 msk torkad oregano
Färsk oregano till serveringen, finhackad
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Koka upp saltat vatten till pastan i en stor kastrull. Koka pastan enligt instruktionerna på paketet.
Hetta upp smöret i en stor stekpanna.Lägg i löken och stek den mjuk under ett par minuter. Lägg i vitlöken och låt den steka med i en minut.
Lägg i svampen och låt den steka i 3-4 minuter. Lägg i oregano och senap. Blanda om ordentligt. Tillsätt fond och vin och låt koka samman i tio minuter. Tillsätt creme fraiche och smaka av med salt och peppar. Häll vattnet av pastan och låt den ångtorka lite. Häll sedan pastan ner i svampsåsen och vänd runt så att pastan täcks. Servera direkt med lite hackad färsk oregano.