Skriv ut recept Skriv ut recept

Enkelt, billigt och snabbt. Dessutom gott på ett sätt som kan inkludera alla. Tonfisk är traditionell italiensk mat för vanliga enkla människor. Så detta är mat som hemma nere vid Medelhavet.
Detta behöver du till fyra:
Spaghetti efter er aptit.
Saltat vatten att koka i.
1/2 liter körsbärstomater, halverade
2 små burkar med tonfisk i olja
1 gul lök, finhackad
4 vitlöksklyftor, finhackade
3 msk olivolja
2 kvistar färsk rosmarin
2 dl vitt vin
1 msk koncentrerad kycklingfond
2 msk pressad citron
2 msk Worcestershire sås
salt och peppar efter smak
Bredbladig persilja till dekor
Så här gör du:
Koka pastan i saltat vatten efter instruktioner på paketet.
Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Lägg i löken och vitlöken och stek den mjuk, men utan att den får färg. Lägg i de halverade körsbärstomaterna, Worcestershire såsen och citron. Stek samman så att tomaterna börjar falla samman. Tillsätt fond, vin och hela rosmarinkvistar. Låt sjuda på låg temperatur i 20 minuter. Mosa samman tonfisken med oljan den ligger i i en skål och lägg det i pastan. Låt sjuda ytterligare 10 minuter. Ta bort rosmarinkvistarna. Smaka av med salt och peppar. Häll vattnet av pastan och häll pastan ner i såsen. Blanda så att pastan täcks med sås och servera. Placera några kvistar persilja på varje tallrik. Det gröna ändrar på hela synintrycket.