Skriv ut recept Skriv ut recept

Mjuk och härlig festmat, som de flesta gillar skarpt. Perfekt att servera med ris eller pasta.

Detta behöver du till fyra:
4 kycklingbröst utan skinn och ben
1 msk olivolja
2 msk smör
6 vitlöksklyftor, finhackade
1 gul lök, hackad
2 dl soltorkade tomater i stora bitar
1 dl vitt torrt vin
2 msk pressad citron
1 msk koncentrerad kycklingfond
1 1/2 dl finhackad bacon
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
8 dl färska spenatblad
Salt och peppar efter smak
2 dl riven Parmesan

Så här gör du:
Salta och peppra kycklingen runt om.
Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Stek kycklingen 7-8 minuter på var sida så att den blir genomstekt. Ta kycklingen ur stekpannan och håll den varm.
Lägg i bacon i stekpannan och stek så att det blir knaprigt.
Smält i smöret och lägg i lök och vitlök. Stek så att det blir mjukt. Rör om då och då.
Lägg i vin, citron och fond. Låt koka upp. Lägg i de soltorkade tomaterna. Sänk värmen till medel.
Lägg i grädde, creme fraiche och parmesan. Rör om så att osten smälter in. Smaka av med salt och peppar
Vänd ner spenatbladen och låt dem mjukna.
Lägg kycklingen på ett serveringsfat och häll över såsen. Servera med ris eller pasta