Skriv ut recept Skriv ut recept
En mycket trevlig vegetarisk förrätt som är både nyttig och god. Dessutom ser den härligt inbjudande ut.
Detta behöver du till fyra:
2 zucchini frukter
4 vitlöksklyftor i mycket tunna skivor
pressad saft av en citron
2 msk olivolja
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 msk pinjenötter
1 msk mandelskivor (finns i hyllan med baktillbehör)
2 msk Worcestershire sås
1 dl hyvlad Parmesan
Så här gör du:
Skiva zucchinin på längden i supertunna skivor med en osthyvel eller en potatisskalare (på finare restaurangspråk brukar man kalla det en mandolin).
Lägg plastfolie på ett stort uppläggningsfat upp på kanterna. Tillräckligt mycket för att knyta ihop.
Placera ett lager med zucchiniskivor. Placera ut vitlöksskivor på zucchinin. Lägg ett nytt lager på vitlöken. Placera nya vitlöksskivor, mer zucchini till dess att det är slut.
Blanda samman citron, olivolja, salt och peppar. Häll dressingen över zucchinin. Vik ihop plastfolien så att du får ett litet paket.
Ställ åt sidan i en timma. Vänd paketet upp och ner var femtonde minut.
Rosta pinjenötterna och mandeln i en torr stekpanna. Var noga med att röra hela tiden med en stekspade eller motsvarande så att det inte bränner fast. Ta bort från stekpannan när det börjar få färg. Låt det inte ligga kvar i stekpannan eftersom det eftersteker och blir förstört. Tänk på att det är mycket varmt och lägg i en liten skål.
Ta zucchinin ur plasten och häll dressingen försiktigt i en liten skål. Ta skivorna en i sänder och ta bort vitlöksskivorna och lägg zucchinin på portionstallrikar. Strö över pinjenötter och mandel. Droppa över den sparade dressingen och Worcestershire såsen. Strö över Parmesanen. Servera.