Skriv ut recept Skriv ut recept

Kyckling i tomatsås

,

Smakrik och med lite hetta från chilifrukter. Använd gärna kycklingbitar med ben och du kan spara rätten och värma den utan problem. Många gillar de här smakerna.
Det här behöver du till fyra:
Kycklingdelar med ben
1 dl olivolja att steka i och ha till såsen
salt och peppar
rökt paprikapulver
Olja att steka i
2 burkar hela konserverade tomater
1 msk tomatpuré
1 stor gul lök, finhackade
1 morot, finhackad
1 msk mjöl
3 chilifrukter, hackade och utan kärnor
1 dl vitt vin
2 msk pressad citron
1 dl färsk koriander
1 msk röd curry
Ris till serveringen
Så här gör du:
Salta och peppra kycklingen och krydda med rökt paprika.
Hetta upp rikligt med olja i en stor stekpanna och stek kycklingen på hög värme så att den får färg på båda sidor.
Ta kycklingen ur pannan och lägg åt sidan.
Lägg i löken utan att rengöra pannan. Häll i eventuell resterande olja. Stek den mjuk
Lägg i tomatpurén och låt den bryna med löken. Lägg i morötterna, strö över mjölet och rör in det. Tillsätt vinet och citronsaften och koka upp och låt koka samman ca 5 minuter.
Lägg i konserverade tomater (mosa dem med en gaffel) och chili och låt det koka samman. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt koriandern och curry. Koka samman någon minut.
Lägg i den stekta kycklingen och låt sjuda under lock ca 45 minuter.
Dekorera med lite extra koriander.
Servera med kokt ris.