Skriv ut recept Skriv ut recept

Stora smaker från södra Europa, som får dig att drömma om en resa till varmare trakter.

Detta behöver du till fyra:
800 g krossade tomater
2 msk riven ingefära
1 msk spiskummin
2 tsk salt
1 tsk kardemumma
2 gula lökar
8 vitlöksklyftor
2 lagerblad
2 msk olivolja
2 tsk curry
1 chili, skuren i skivor
1 dl vitt vin
2 tsk svartpeppar
1 kanelstång
12 kycklinglår

Så här gör du:
Lägg hackad lök, vitlöksklyftor och ingefära i en matberedare och kör till en pasta.
Hetta upp en stor stekpanna med olivolja och stek lökpastan i ett par minuter under omrörning. Rör ner chili, curry, kummin och salt och peppar, kardemumma, kanelstång och lagerblad. Koka samman 3-4 minuter.
Lägg i kycklingen i röran och stek den i 7-8 minuter och vänd ett par gånger. Ta upp kycklingen och häll i vinet och tomaten och rör om och koka upp. Lägg tillbaka kycklingen och låt sjuda på medelvärme under 10 minuter. Vänd kycklingen någon gång.
Servera med kokt ris eller pasta.