Skriv ut recept Skriv ut recept

Kyckling i vit senapssås

Klassisk fransk matlagning som är lätt och går fort.
Detta behöver du till fyra:
Kycklingen
2 msk smör
1 kg kycklinglår med skinn och ben (det går utan också, men blir inte lika bra)
1 msk rosmarin
1 msk salvia
salt och peppar efter smak
Såsen
1 msk smör
1 stor gul lök, hackad
4 vitlöksklyftor, hackade
bladen från 3 timjan kvistar
1 msk majsmjöl (till redning)
1 dl vitt vin
1 msk koncentrerad kycklingfond
2 dl grädde
4 msk dijonsenap
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader
Hetta upp smöret i en stor stekpanna. Krydda kycklingen runt om. Stek skinnsidan först till dess att den får färg och vänd sedan och stek andra sidan. Det tar 4-5 minuter per sida. Ta kycklingen ur stekpannan och lägg på ett fat.
Gör inte rent stekpannan utan lägg i det extra smöret och stek lök och vitlök mjuk. Strö över mjölet och rör ner det. Lägg i de övriga ingredienserna och koka upp såsen. Låt den koka 5 minuter och smaka därefter av den med salt och peppar.
Lägg kycklingen ner i såsen, lägg på lock, och stoppa det hela i ugnen i 30 minuter. Servera direkt med ett gott potatismos.