Skriv ut recept Skriv ut recept

Kyckling marinerad med jordgubb och curry

En trevlig och smakrik rätt där curry och jordgubbarna fungerar strålande tillsammans.
Det här behöver du till fyra:4 kycklingbröstfiléer
5 dl frysta  jordgubbar
1 matsked honung
2 matskedar currypulver
1 tesked salt
1 matsked koncentrerad kycklingfond
1 matsked balsamvinäger
2 matskedar olivolja
1 1/2 dl apelsinjuice
Så här gör du:
Blanda samman alla ingredienserna i dressingen och kör till en jämn sås. Koka upp såsen och låt sjuda i tio minuter:
Låt såsen svalna. Lägg kycklingfiléerna tillsammans med hälften av dressingen i en stor plastpåse. Knyt ihop påsen och vänd runt så att alla kycklingfiléerna täcks av marinad. Låt ligga i kylen över natten.
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingen på ett ugnsfast fat och häll dressingen som finns kvar i påsen över dem. Baka mitt i ugnen i ca 20 minuter eller till dess att kycklingen är genomstekt.
Servera med ris eller en sallad och häll resterande dressing som du sparade över kycklingen.