Skriv ut recept Skriv ut recept

Ett litet tilltugg till Champagnen, som kan vara en förrätt eller ett tillbehör till kött eller fisk också. Lätt att laga och smakar fint.
Detta behöver du till fyra:
3 matskedar olivolja
2 matskedar smör
1 stor gul lök skuren i lövtunna skivor
1/2 kg palsternackor
Det vita från en stor purjolök, finhackat
2 ägg
3 matskedar vetemjöl
Creme Fraiche till serveringen
salt och peppar
Så här gör du:
Smält en matsked smör med 1mtsked olja i en stekpanna. Stek löken mjuk och gyllenbrun under omrörning. Det tar va 20 minuter. Salta och peppra löken. Sätt åt sidan.
Koka upp saltat vatten och koka palsternackorna i tre minuter. Skölj sedan direkt i kallt vatten. Riv palternackorna till tunna strimlor på ett rivjärn eller en mandolin. Blanda samman purjolök, palsternacka och ägg i en skål. Salta och peppra. Rör ner mjölet.
Smält resterande smör med oljan i en stekpanna. Forma palsternackblandningen till små plättar. Stek på medelvärme 5-6 minuter per sida så att plättarna får gyllenbrun färg.
Servera med en generös sked creme fraiche och placera lite av den glacerade löken på Creme Fraichen.