Skriv ut recept Skriv ut recept

Kyckling med balsamvinäger, lök och hallon

Trevligt recept som smakar bra och som är lättlagat. Passar med vin, som har lite restsötma.
Detta behöver du till fyra:
4 kycklingbröstfiléer utan skinn och ben
salt och peppar
1 msk torr timjan
3 msk olivolja
2 rödlökar, finhackade
1 dl balsamvinäger
4 dl hallon
Kvistar med timjan till serveringen.
Så här gör du:
Salta och peppra kycklingen runt om och strö på timjan.
Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek löken så att den mjuknar. Lägg i kycklingen och stek med löken, 6 minuter per sida, eller till dess att kycklingen är genomstekt.
Minska värmen på stekpannan och vänta ett par minuter till dess att värmen sjunkit. Häll i balsamvinäger och hälften av oljan. Låt sjuda tillsammans till dess att hallonen smält ner och tillsammans med vinägern bildat en tjockflytande sås. Smaka av med salt och peppar.
Lägg tillbaka kycklingen i stekpannan och vänd runt så att kycklingen täcks runt om. Servera direkt på tallrik och skeda över det som finns kvar i stekpannan. Dekorera med de återstående hallonen och kanske en kvist timjan