Skriv ut recept Skriv ut recept

Otroligt gott och ganska okomplicerat att laga bara du vet hur du gör (och det berättar ju vi). Kan vara en huvudrätt, en förrätt eller serverat i klyftor som ett tillbehör till ett glas vin.
Detta behöver du till fyra:
1 pkt pizzadeg
3 msk olivolja
mjöl till kavlandet
3 dl Creme fraiche
1 dl hackad färsk dill
12 skivor rökt lax
2 msk kapris

3 dl picklad rödlök:
(3 stora rödlökar
2 dl vitvinsvinäger
2 tsk socker
2 tsk salt)
Så här gör du:
Gör först den picklade rödlöken. Koka upp vatten i en stor kastrull. Skala löken och skär den i lövtunna skivor med en vass kniv. Blanda ingredienserna till marinaden i en skål stor nog att rymma också löken.
Lägg löken i en stor sil i vasken. Häll det kokande vattnet över löken så att det rinner igenom och rinner ut.
Låt löken rinna av. Lägg ner löken i marinaden och vänd runt så att löken kommer i marinad ordentligt. Låt ligga i marinaden åtminstone fyra timmar, men gärna över natten. Det ska ligga kallt om det ligger länge.
Sätt ugnen på 250 grader.
Mjöla ett bakbord och lägg ut pizzadegen. Mjöla en kavel och kavla degen riktigt, riktigt tunn.
Pensla den kavlade degen med olja. Lägg degen med oljade sidan neråt på en bakplåt. Stoppa plåten mitt i ugnen. Låt baka i 15 minuter eller till dess att degen får färg och börjar bubbla sig lite.
Ta ut pizzadegen och bred ut creme fraichen över hela pizzan. Strö över dillen. Placera ut laxskivorna, gärna så att det överlappar. Strö över den picklade rödlöken och kapris. Servera på direkten.